keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Luonnonkosmetiikkaa?



Heissan!

Käytätkö luonnon kosmetiikkaa? Samoin kun valitaan luomuruokaa kaupasta, voidaan valita luonnonkosmetiikkaa!


Mitä pidempään tuote on ihon tai esimerkiksi päänahan kanssa kosketuksissa, sen tärkeämpää sen luonnonmukaisuus on. Iholta haitalliset ja vähemmän haitalliset aineet imeytyvät kehoon. Saunan lämpö saa ihohuokoset aukeamaan. Jos sinulla sitten olisi meikkiä (ei luonnonmukaista meikkiä) kaikki haitalliset aineet imeytyisivät kehoosi ihohuokosten auetessa. Tai toinen esimerkki, huulipuna. Käytönössä huulipunaa syödään silloin kun sitä käytetään. Suuhunhan sekin katoaa. Ja kaikki aineet.
Tätä ei moni myönnä mutta usko pois, näin asia on!

Jotkin voiteet tai meikit voivat allergisoida ja tässäkin tapauksessa luonnonmukainen olisi parempi vaihtoehto. Luonnonmukainen on turvallisempaa.
Kaikki mikä on luonnollista ei kuitenkaan välttämättä ole terveellistä. Esimerkiksi vaikkapa valkoinen sokeri olisi luomua, ei se tee siitä terveellistä.

Perusajatus luonnon kosmetiikan valmistamisessa
Tarkoitus on luoda kosmetiikkaa, joka ei vahingoita tai aiheuta ärsytystä eliöille. Luonnonkosmetiikassa  siis käytetään raaka-aineita ja valmistustapoja, jotka ovat mahdollisimman vähän haitallisia niin ihmisille kuin luonnollekin. Luonnonkosmetiikaksi voi kutsua sellaista kosmetiikkaa, joka ei sisällä ainesosia, jotka voivat aiheuttaa ärsytystä ihmiselle, luonnolle, vesistölle tai eliöstölle. Luonnonkosmetiikka ei sisällä myöskään haitallisia tai vaarallisia kemikaaleja, eikä luonnonkosmetiikalla ole teetetty eläinkokeita. Myös luonnonkosmetiikka pakkaukset ovat luonto ystävällisiä.

Raaka-aineet
Luonnonkosmetiikan raaka-aineet ovat peräisin luonnosta. Luonnonkosmetiikka tuotteissa käytetään lähinnä kasvipohjaisia raaka-aineita kuten luonnonmineraaleja, mehiläisvahaa, silkkiä sekä lanoliinia.

Merkittävimpiä luonnonkosmetiikan raaka-aineita ovat kasviöljyt, kasvirasvat ja kasvivahat. Sokeria ja kookosta käytetään luonnonkosmetiikassa puhdistavien ominaisuuksiensa vuoksi.
Kosmetiikassa käytetään myös säilöntäaineita.Toki nekin ovat peräisin luonnosta.

Eikö olisikin mukava ajatella että kosmetiikka jota käytät olisi puhdasta ja lisäaineetonta. 

Haitallisimmat aineet - Vältä näitä

Parabeenit
Parabeeneja käytetään kosmetiikassa säilöntäaineena ja pidentämään tuotteen ikää. Ainetta käytetään paljon, vaikka sitä pidetään yleisesti myrkyllisenä.
Parabeenit aiheuttavat allergioita ja ihosairauksia. On myös  epäilty, että parabeenit saattaisivat altistaa myös rintasyövälle.

Mineraaliöljy
Mineraaliöljyä käytetään kosteuttavissa voiteissa esimerkiksi kasvoille, huulille, silmille, käsille kuin vartalollekin. Mineraaliöljyä käytetään paljon mylös värivoiteissa ja hiustenhoitotuitteissa. Mineraaliöljy muodostaa iholle kalvon, jonka läpi ihon on vaikea hengittää. Ihon luontainen solutuotanto vaikeutuu hengittämättömän kalvon vuoksi.Yleisimpiä reaktioita, joita mineraaliöljy on aiheuttanut on mustapäät, näppylät ja kuivuminen.

Propyleeniglykoli
Propyleeniglykoli on kemikaali, jota käytetään ihon kosteuttamiseen. Tätä kemikaalia on erityisen helppo ja halpa tuottaa, joten sitä käytetään kosmetiikkateollisuudessa. 
Kemikaali voi aiheuttaa allergisia reaktioita, sillä se siirtää kosteutta ihon syvemmistä kerroksista ihon pinnalle.
 Haluatko todella näitä aineita ihollesi?
 Luonnonkosmetikka merkkejä
  • Lavera
  • Sante
  • Dr. Hauschka 

Luonnonmukaisia siveltimiä
    • EcoTools

Tässä olikin tämä postaus. Kommentteja vaan tulemaan! Ja jos haluat vierailla luonnonkosmetiikkaa myyvässä verkokaupassa klikkaa tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan :D